Mar 292016
 

Entitats amb Cor. CàritasFer 70 anys d’història és el que ha celebrat Càritas Diocesana de Barcelona, que va néixer amb la missió d’ acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat. Inclou l’acció social, la sensibilització de la societat i la denúncia de les situacions d’injustícia social.

A part dels donatius de socis i donants, cabdals per dur a terme la nostra missió l’any 2002 es va crear el programa “Empreses amb Cor” mitjançant el qual arriben a acords de col·laboració amb institucions com EADA, que van des de la donació en especies, passant per la prestació de serveis, l’organització d’esdeveniments o les donacions econòmiques, entre d’altres.

A partir d’aquest programa, n’han nascut d’altres que els han permès adreçar-se a altres col·lectius i públics: l’esportiu, el de les fires, el cultural, el de les escoles i el món universitari i de les escoles de negoci. Tots plegats configuren el programa marc d’Entitats amb Cor, amb 80 voluntaris que hi col·laboren.

Poder accedir als estudiants de les universitats i escoles de negoci permet donar a conèixer què fa Càritas i els programes que duen a terme.

Un dels programes capdavanters i pioners de Càritas Diocesana de Barcelona és FEINA AMB COR que va néixer al setembre de 2013. La resposta activa de Càritas davant l’atur.

Es tracta d’un programa gratuït personalitzat, que acompanya en la recerca de feina a persones que estan en l’atur des de fa temps, que no reben cap prestació i que tenen persones al seu càrrec.

A l’abril de 2015 hem arribat a 1.000 persones inserides. Aquest resultat l’han fet possible els més de 80 voluntaris d’Entitats amb Cor, els assessors del programa, els gestors que han fet les visites a les empreses i les empreses que han confiat en el programa i han optat pels candidats que hem presentat.

Aquestes xifres tenen una visualització molt especial per tots els qui hi formen part. Una pissarra, a la seu de FEINA AMB COR, és el símbol del programa. Allà queda reflectit el número de persones inserides que troben feina cada dia. És el propi usuari, qui, en aconseguir feina, canvia el número a la pissarra.

Ajudeu a fer créixer la xifra de la pissarra de Feina amb Cor. Doneu a conèixer aquest programa i animeu les empreses a sumar-s’hi.

I als estudiants, que d’aquí molt poc estareu en el món de l’empresa, us animen que sapigueu construir empreses solidàries amb la societat. Que entre tots treballem perquè l’excel·lència social, sigui també un valor afegit que tota empresa vulgui incorporar a les seves bones pràctiques.

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: