Feb 242012
 

Innovació – Tecnología

Franc Ponti, Director Centre d'innovació d'EADA

Franc Ponti, Director Centre d'innovació d'EADA

Professor en el Departament de Direcció de Persones d’EADA, especialitzat en creativitat i innovació.
Director del Centre d’Innovació i Empreneduria d’EADA.

 

Algú ho hauria de dir ben alt i ben clar: es pot innovar més enllà de la tecnologia. Crec que els polítics encara no ho han entès i s’obsessionen en donar subvencions (les poques que hi ha ara mateix disponibles) a projectes exclusivament de base tecnològica.

Però fixem-nos-hi bé: no és IKEA una extraordinària innovació que sorgeix a partir de la idea de crear un circuit-experiència que permet comprar els mobles d’una manera diferent? No és l’espot televisiu de l’empresa catalana KH Lloreda (fet en col•laboració amb La Fura dels Baus) una certa innovació respecte a com publicitar un producte detergent (“Sin Manchas”)? No és una innovació el fet de convertir unes simples agendes en quelcom que afegeix valor per a l’usuari perquè promou sensacions d’aventura, com fa Moleskine? I què me’n dieu de les constants innovacions tàctiques (força disruptives) que Guardiola fa servir a les alineacions del millor equip de futbol del món? O què penseu de les fantàstiques propostes d’entitats financeres com el Grameen Bank (Banc dels Pobres) o del Triodos Bank? La pregunta és ben senzilla: creieu que aquestes empreses innoven? I si dieu que si, penseu que es tracta d’innovacions tecnològiques o no?

Hi ha emprenedors que tenen grans idees de base no tecnològica, i crec que també se’ls ha d’ajudar: hotels que permeten tenir un animal a l’habitació, a escollir. Forns que fan pà amb complements alimentaris creatius i ecològics, noves maneres d’entendre el concepte de restaurant… Això no és innovar? Qui posa les barreres i marca les diferències entre el que és innovació i el que no ho és?

Aquí podeu veure l’espot de KH Lloreda.

http://youtu.be/LamlfcqczHg

  One Response to “Innovació, més enllà de la tecnología

  1. Totalment d’acord, hi ha moltes possibilitats d’innovació molt més enllà de la base purament tecnològica.Un mateix producte enfocat a un nou segment de mercat, imaginació, noves idees, fer més atractiu allò que ningú ho considerava… Aquesta tarda tenim un bon exemple de com poder ser innovadors a EADA… we will see how we manage it 🙂

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: