Feb 142012
 

AVÍS: Els sindicats alerten que la retallada de drets no crearà llocs de treball sinó que només precaritzarà encara més el mercat laboral

LLIBERTAT: Les patronals valoren que s’hagin recollit velles demandes, com ara canviar sous i jornada sense haver de pactar

EXPERTS: Amb matisos, el món acadèmic valora l’augment de la flexibilitat interna de les empreses

És una reforma feta a traïció que treu drets al treballador per donar-los a l’empresari; en la història democràtica d’aquest país mai hem tingut una reforma tan brutal com aquesta.” És la contundent valoració de Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, que està convençut que els canvis anunciats ahir per la ministra Fátima Báñez no serviran per crear ocupació sinó que, simplement, faran que se substitueixin “treballadors amb contracte indefinit i salaris de conveni per altres amb sous més baixos i condicions d’absoluta precarietat”. De la mateixa opinió és la portaveu de CCOO de Catalunya, Dolors Llobet, que lamenta que l’estratègia laboral del PP es basi en “els mateixos eixos que han fracassat fins ara: l’abaratiment dels acomiadaments i la precarització de les condicions laborals”. Als sindicats no només els preocupa que serà més fàcil i barat acomiadar, sinó que com que els ERO ja no hauran de passar per l’autoritat laboral, els acomiadaments poden ser massius, els treballadors tindran menys armes per forçar un pacte i “augmentarà la conflictivitat als jutjats”, que són els que -en absència d’acordtindran l’última paraula.

Es torna a posar èmfasi en elements que han fracassat: la precarietat i la rebaixa de l’acomiadament, Dolors Llobet, Portaveu de CCOO de Catalunya

No es tracta de buscar guanyadors ni perdedors perquè que la reforma no s’hagi pogut pactar és una derrota col·lectiva, però és clar que ahir els més satisfets eren els empresaris. La patronal, és cert, no ha aconseguit un contracte únic, però abaratir l’acomiadament, eliminar l’autorització administrativa prèvia dels ERO i aconseguir tocar sous sense haver de pactar-ho -totes aquestes portes va obrir ahir el PPeren eternes reclamacions dels empresaris, que asseguren que necessiten els canvis per adaptar-se millor als mals moments.

La necessitat del mercat laboral és generar activitat i no pas abaratir l’acomiadament, Antònia Gil, Secretària General USOC

L’alegria era més o menys dissimulada depenent de l’organització. Pimec és la que més obertament admetia que Báñez i el seu equip han donat resposta a velles demandes empresarials. Malgrat tot, i com que està demostrat que tothom sempre demana més, afegia una petita queixa: “El requisit de tenir una caiguda forta de vendes durant tres trimestres consecutius (que permetrà acomiadar amb 20 dies) és un temps massa exagerat.” La gran patronal, la CEOE, qualificava la reforma com un “pas imprescindible en el procés de modernització de la legislació laboral espanyola”.

Per Joan Rosell, és positiu que a partir d’ara el conveni d’empresa estigui per sobre del sectorial i que s’hagin definit “millor” les causes de l’acomiadament per raons econòmiques. Això farà, va indicar, “que es redueixi el desproporcionat nombre d’acomiadaments improcedents a Espanya”. Foment va ser la patronal més crítica, ja que considera que la reforma ¿és encara massa limitada” i lamenta que les indemnitzacions “es mantinguin encara molt per damunt de la mitjana europea”.

La reforma és limitada i les indemnitzacions són encara massa altes en relació amb Europa, Joaquim Gay de Montellà, President de Foment

Els experts creuen que s’haurà de vigilar l’ús del nou contracte indefinit de suport als emprenedors Per USOC, és clar que ¿la reforma no crearà ocupació” perquè “la necessitat del mercat laboral és generar activitat econòmica i no pas abaratir l’acomiadament”, tot i que valora -sempre que efectivament creï llocs de treball establesel nou contracte indefinit per a emprenedors. També les organitzacions d’autònoms ATA i UATAE celebren la deducció fiscal que es donarà a les empreses de menys de 50 treballadors que contractin joves. “És una reforma ben orientada”, consideren els autònoms.

Evitar el xec en blanc

S’ha perdut l’oportunitat de provar el contracte únic, així que la reforma s’ha quedat a mitges, Anna Laborda, Profesora Esade

Jordi Costa , profesor de EADA

Jordi Costa , profesor de EADA

Amb tots els matisos possibles, també el món acadèmic opinava ahir, en una valoració d’urgència, que la reforma laboral camina en la bona direcció, sobretot pel que fa referència a l’augment de la flexibilitat interna de les empreses. Com recorda Anna Laborda, professora del departament d’economia d’Esade, en el millor dels casos una reforma d’aquest tipus no crea llocs de treball sinó que estableix un marc normatiu que afavoreix la contractació. En tot cas, estigui o no ben plantejat l’objectiu d’aquesta reforma, Laborda opina que “ha quedat a mitges”, perquè malgrat les reticències que ella mateixa té respecte al contracte únic, “s’ha perdut l’oportunitat de provar-lo”. “El que és clar és que el marc laboral actual és molt rígid. No és l’únic motiu per tenir una taxa d’atur tan alta, però hi ajuda”, reflexiona el professor d’EADA Jordi Costa. Per Costa, s’haurà de veure com es concreten però, en principi, canvis com els que faciliten modificacions en els sous o la jornada són positius. “Entenc que no es toquen drets laborals bàsics, tot i que caldrà vigilar que no es doni un xec en blanc els empresaris”, adverteix.

Hi ha canvis importants que reclamàvem des de feia temps, com ara la flexibilitat interna, Josep González, President de Pimec

Des de l’Iese, el professor Sandalio Gómez creu que la reforma és “un pas endavant” en molts aspectes, però troba a faltar més contundència a l’hora d’intentar frenar l’atur juvenil. Una mesura compromesa i efectiva que proposa: exigir a les empreses de més de 1.000 treballadors que un tant per cent dels contractes hagin de ser de formació.

En la història democràtica d’aquest país mai no havíem tingut una reforma tan brutal com aquesta. Josep Maria Àlvarez, Secretati General UGT

L’ERO vist per l’empresa

Tots els experts veuen bé la novetat dels contractes fets per pimes al primer jove que contractin però no agrada tant que puguin ser acomiadats a cost zero el primer any. Sergi Poch, responsable del departament laboral de Lener, creu que la figura és positiva però deixa clar que per evitar picaresques s’haurien de vincular les bonificacions que rebran les empreses que els contractin amb el manteniment del lloc de treball. Poch considera que, en general, les mesures anunciades ahir van ben encaminades. Al contrari que els sindicats, doncs, agraeix que els ERO no hagin de passar per l’autoritat laboral, ja que això evitarà un procés d’un o dos mesos “que pot ferir de mort una empresa que ja està en situació crítica”.

Publicat a El Punt Avui
11 de febrer de 2012

acceso

Deja un comentario

A %d blogueros les gusta esto: